Zajímavosti

Budoucnost automobilky Škoda do roku 2026

single-image

Budoucnost automobilky Škoda do roku 2026 vypadá velmi dynamicky, přičemž hlavní důraz bude kladen na elektromobilitu. Společnost plánuje představit šest nových modelů, z nichž tři budou plně elektrické. Mezi nejvýznamnější novinky patří crossover Elroq, který by měl být elektrickou verzí modelu Karoq a bude uveden na trh již v roce 2024. Tento vůz se stane součástí nového designového stylu „Modern Solid“, který se poprvé objevil u konceptu Vision 7S.

Vision 7S, který byl představen v roce 2022, slouží jako předobraz nového velkého sedmimístného SUV, které by mělo přijít na trh v roce 2026. Tento vůz nabídne dojezd až 600 kilometrů a představuje vrcholnou vizi Škody v oblasti elektromobility. Kromě toho automobilka plánuje i menší městský vůz a další kompaktní SUV, čímž se portfolio elektromobilů rozšíří.

Výroba nových modelů bude probíhat převážně v Česku, což zdůrazňuje důležitost domácí výroby pro Škodu. Automobilka také investuje do modernizace svých výrobních závodů, aby zajistila jejich připravenost na produkci elektrických vozidel. Přechod na elektromobilitu je podpořen i značnými investicemi do nových technologií a vývoje, což reflektuje dlouhodobou strategii společnosti směřující k udržitelné mobilitě a snižování emisí.

Nové modely budou využívat platformu MEB, která je základem pro všechny elektrické vozy koncernu Volkswagen. Tato platforma umožní Škodě nabídnout vozy s moderními technologiemi, včetně rychlého nabíjení a pokročilých asistenčních systémů.

Zajímavostí je také nový přístup k designu, který zahrnuje tzv. „automobilové sochy“ – modely vozů vytvořené z dřeva a pryskyřice, které slouží jako hmatatelné prototypy pro prezentaci nových designů. Tyto sochy jsou vystavovány v Mnichově Hradišti a poskytují unikátní vhled do budoucích modelů, přičemž návštěvníci si je mohou prohlédnout na vlastní oči.

Škoda tedy míří k elektrické budoucnosti, která přinese nejen nové modely, ale i nový styl, technologie a udržitelný přístup k výrobě automobilů. Do roku 2026 se můžeme těšit na širokou paletu inovací, které upevní postavení Škody jako jednoho z lídrů na evropském trhu s elektromobily.

Mohlo by se vám líbit