Zajímavosti

Drive & Listen

single-image

Cestování a objevování nových míst je pro spoustu lidí srdcovou záležitostí. V době celosvětové pandemie je však tato oblíbená činnost značně omezena a není žádoucí ji provozovat. Na internetu se tak objevila platforma, díky které se můžete projíždět po různých městech na světě a poslouchat u toho místní radiové stanice a městský ruch.

Platforma spatřila světlo světa loni na jaře, kdy se vir začal šířit napříč celým světem. Stojí za ní Erkam Seker, mnichovský student původem z Turecka. K vytvoření Drive & Listen ho vedl stesk po rodné zemi a především stesk po tamním městském ruchu.

Drive & Listen lze najít pouhým vyhledáním v jakémkoliv internetovém vyhledávači nebo přímo na adrese driveandlisten.herokuapp.com. Otevře se Vám stránka, na které si můžete vybrat až z 53 měst z celého světa. Videa bohužel nejsou zaznamenávána živě, na zážitku to ale nic nemění. Tvůrce vždy uvádí zdroj videa a přidává také možnost sledování záznamu ve zrychlené podobě.

Zvuky okolního ruchu si můžete zapnout nebo vypnout podle potřeby, stejně tak zvuk/hlasitost místních radiových stanic, mezi kterými lze přecházet kliknutím na šipku u přehrávače.
Tak se pohodlně usaďte a vydejte se na cestu.

Mohlo by se vám líbit