Cestování

Obytné vozy budoucnosti – Hymer VisionVenture

single-image

V posledních letech jsou moderní technologie všude kolem nás. Vedle mobilních telefonů, chytré domácnosti a dalších každodenně využívaných věcí se pomalu ale jistě dostávají do automobilového průmyslu. Dnešní článek ale nebude o hloubkovém učení vozů Tesla a jejich rozpoznávání objektů na vozovce, ale o obytných vozech.

Zdálo se, že trend obytných vozů byl pro předchozí generace. V posledních letech ale zažívá nebývalý rozkvět. Na to reaguje i samotný automobilový trh, který se stejně jako osobní vozy snaží ty obytné maximálně modernizovat a upravovat tak, aby uspěli v té největší konkurenci.

Jedním z vládců trhu s obytnými vozy je značka Hymer. Když se plavíte trajektem na sever Evropy, často ani jiné vozy nepotkáte. Specializovaná výstava v německém Düsseldorfu pak ukázala, jak daleko chce posunout tenhle segment automobilů v nejbližších letech.

Nový koncept Hymer VisionVenture využívá základ vozu, který většina známe – Mercedes Sprinter. Pohon všech kol, zvýšený podvozek a terénní pneumatiky dodají vozu styl a hlavně mnohem větší možnosti v jízdě. Kouzlo dokreslí panoramatické okno a stan na střeše vozu. Jeho kryt je osazen solárními panely a stěny stanu jsou pro lepší izolaci plněné vzduchem.

Speciální shrnovací stěna nabízí možnost variabilního interiéru a možnost zvětšení koupelny z minimálního prostoru s umyvadlem a toaletou. Odklopením vnitřní příčky vznikne prostorná sprcha.

Dvě lavice se sklopným stolkem tvoří obývací pokoj, který lze ještě zvětšit otevřeným zadním čelem a využitím grilu schovaným pod jednou lavicí. Části interiéru se tisknout na 3D tiskárně. Asi nejzajímavější je pak karoserie auta. Je potažena speciální barvou od BASF. Ta dokáže snižovat teplotu karoserie až o 20 °C na povrchu a 4 °C uvnitř.

Mohlo by se vám líbit