Elektromobily

Elektrické superauto Lexus

single-image

Lexus znovu předvedl svůj koncept elektrického superauta, přičemž tento nástupce LFA slibuje zrychlení 0-100 km/h v rozsahu 2 sekund a dojezd přes 700 km. Koncept elektrického supervozu Lexus byl dále prozkoumán v propagačním videu. Koncepce Lexus Electrified Sport Concept byla odhalena koncem minulého roku spolu s rozsáhlou řadou více než tuctu elektrických koncepčních vozů Toyota a Lexus. Přední část konceptu již byla odhalena, ale video nám ukazuje zadní část s dramaticky zkoseným zadním oknem, přikrčeným postojem a oblými liniemi.

Lexus je zvýrazněn na celé zádi, stejně jako u nedávných modelů, jako je přepracovaný NX, a zdá se, že zadní světla mizí do trojúhelníkových výřezů. Podobné zpracování bylo aplikováno na konceptu Electrified Sedan Concept a zdá se, že čerpá inspiraci z LFA. Na konci videa se supercar táhne vedle zmíněného konceptu sedanu a jeho protějšku Shooting Brake, stejně jako jeho vyšší verze. Žádné další podrobnosti o konceptu Electrified Sport Concept nebyly zveřejněny.

Při představení koncepčního vozu ho koncem loňského roku prezident Lexusu Koji Sato nazval „sportovní bateriový elektromobil s odvážnými proporcemi a nízkou výškou, které jsou pro sportovní vůz zásadní“. Řekl, že vůz předvede „jedinečný jízdní výkon“ vozidel Lexus a „stane se modelem, který symbolizuje budoucnost značky“. Sato-san slíbil, že vůz bude mít zrychlení 0-100 km/h „v nízkém rozsahu 2 sekund“ a zároveň bude mít dojezd „přes 700 km“.

Je možné, že vůz bude používat polovodičové baterie, které slibují mnohem vyšší hustotu energie. Mnoho automobilových společností, dodavatelů automobilového průmyslu a technologických firem na této technologii tvrdě pracuje, ale není jasné, kdy bude připravena pro široké použití. Lexus plánuje zastavit výrobu vozidel se spalovacím motorem do roku 2035. Na některých trzích přejde zcela na elektrická vozidla již v roce 2030.

Mohlo by se vám líbit