Zajímavosti

Novodobá Felicie – odvážný návrh mladého českého designéra

single-image

Mladý český designér oživil jednu z nejvíce obdivovaných škodovek, Felicii. Jeho moderní interpretace tohoto modelu je odvážná a inovativní.

Původní Škoda Felicie, elegantní kabriolet z konce 50. a začátku 60. let, patří mezi nejvíce obdivovaná auta českého původu. Tento model má dnes řadu fanoušků, kteří by si přáli, aby automobilka přišla s modelem, který by na Felicii navázal.

Nicméně stylový kabriolet nezapadá úplně do současné strategie značky ani do jejích plánů pro blízkou budoucnost. Přesto je přestavba vozu, který má sice mizivou existenci, ale navazuje na tak velkou legendu, velmi zajímavá.

Automobilka se obrátila na patnáctiletého Daniela Nováka s výzvou, zda by nenavrhl duchovního nástupce ikonického škodováckého kabrioletu, samozřejmě v moderní podobě.

Daniel se úkolu zhostil s nadšením. Kromě Felicie se inspiroval také sportovní Škodou 1100 OHC z téhož období. Vytvořil dvě verze – jednu tradičnější a druhou, označenou jako GT, která je modernější a odvážnější.

„U varianty GT bych chtěl vyzdvihnout středovou linii, která začíná na přední masce. Je inspirovaná náznaky na kapotě originálu a snaží se zvýraznit střední část a kabiny auta. Aby vůz vypadal aktuálně, snažil jsem se zapojit i prvky současného designového jazyka mladoboleslavské automobilky Modern Solid, například na dveřích a boční linii“, říká mladý designér.

„Hlavní světlomety jsem navrhl tak, jak mi napovídalo srdce, a odpoutal je od originálu. Interiér jsem navrhl trochu futuristicky, opět s odkazem na moderní a chystané škodovky. A musím zmínit zadní sedadla, která jsou inspirovaná pohodlnou pohovkou“, dodává Daniel Novák.

Mohlo by se vám líbit