Auta Elektromobily Technika Zajímavosti

Ford E-Transit Custom

single-image

Ford představuje další elektrifikovaný přírůstek do rodiny užitkových vozů. Přivítejme Ford E-Transit Custom, jež je mladším bratrem již na trh uvedeného E-Transitu ne-custom.

Tato futuristicky vypadající dodávka patří do skupiny Ford Pro, což je řada nejmodernějších, elektřinou poháněných vozů značky. Vozy z této kategorie přináší sofistikované softwary, nabíjení, servisní a finanční řešení pod střechou jedné komplexní platformy. Co tím chce Ford říci se ještě dozvíme.

Automobilka Ford má velice odvážný plán. Do roku 2035 chce dosáhnout u všech modelů v Evropě nulových emisí a uhlíkové neutrality napříč všemi evropskými aktivitami.

E-Transit Custom tedy nabídne dojezd až 380 km na jedno nabití, rychlé nabíjení stejnosměrným proudem a zároveň zachovat možnost jezdit s přívěsem. Zdařilý design můžete zhodnotit podle fotografií sami. Konektivita vozu bude na nejvyšší úrovni, tedy kompletně online včetně propojení a integrace s vaším smartphonem.

„Jedná se o přelomový okamžik pro provozovatele užitkových vozidel v Evropě a o další velmi významné naplnění ambicí Ford Pro,“ řekl Hans Schep, generální ředitel Ford Pro pro Evropu. „Nejprodávanější dodávka Evropy se právě stala plně elektrickou a výhody, které to v kombinaci s naší unikátní nabídkou ucelených služeb Ford Pro evropským firmám přinese, jsou neoddiskutovatelné.“

Dodávka bude například díky technologii ProPower OnBoard osazena i klasickou 230V zásuvkou a bude tak moci na cestách napájet nářadí, notebook nebo jiná zařízení.

Na pracovní vozidlo vypadá -Transit Custom nezvykle zajímavě. Proto se očekává, že nastaví v segmentu dodávek s nosností do jedné tuny vysokou úroveň.

V návaznosti na své spalovací předky nabídne řada Transitů a Tourneí nejširší nabídku modelů a pohonů. K hlasitějším starším bratříčkům přibude E-Transit, E-Transit Custom, E-Tourneo Custom a E-Transit Courier, E-Tourneo nebo univrsální Tourneo Courier.

Uvidíme tedy kam až odvážné plány automobilky Ford doputují. Nicméně se to poslouchá hezky.

Mohlo by se vám líbit