Rady a tipy

Jak odstranit plíseň v autě

single-image

Plísně si libují ve vlhkých a špatně odvětrávaných prostorech. Pokud se spóry, tedy výtrusy plísně, množí a vyskytují ve vzduchu ve vysokém množství, mohou je lidé vdechnout. Plísňoví záškodníci, kteří páchají neplechu, mohou vést k plicním onemocněním nebo alergickým reakcím.

Jak se vyhnout plísním v autě

  1. Hřebíčkový olej: Smíchejte čtvrt lžičky hřebíčkového oleje s litrem čisté vody. Roztok nastříkejte na postižená místa a po několika minutách vydrhněte utěrkou z mikrovlákna.
  2. Ocet: Smíchejte ocet a čistou vodou v poměru 4:1. Nalijte roztok do rozstřikovače a nastříkejte ho na postižená místa. Nechte působit 15 až 20 minut a poté vydrhněte čistým hadříkem.
  3. Sůl: Smíchejte trochu nejodované soli s vodou a pomocí rozprašovače nastříkejte roztok na postižená místa. Počkejte, až vyschnou a vytvoří se na nich solná krusta. Poté je vydrhněte kartáčem nebo vysajte vysavačem.
  4. Jedlá soda: Lžíci jedlé sody smíchejte s ½ hrnkem octa a 4 hrnky horké vody. Přidat můžete i několik kapek zmíněného hřebíčkového oleje. Tekutinou perfektně vyčistíte jak tvrdé, tak měkké povrchy.

Pokud vám nepomůže nic z těchto tipů, doporučujeme účinnější zbraně
Enzymy
Enzymatické čistící prostředky, které plísně doslova sežerou.
Ozon
Antibiotikum, které díky svému oxidačnímu účinku dokáže zneškodnit vše, co se mu postaví do cesty. Dokáže zneškodnit bakterie, plísně, viry, kvasinky, parazity. Nezanechává žádné stopy ani zápach po použití. Dezinfekční a deodorizační účinek je dán jeho silnou oxidační kapacitou. Ozon nejen účinně čistí a desinfikuje, ale také vás zbaví zápachů v autě (plíseň, zvířata, cigarety, pití a jídlo).

Mohlo by se vám líbit