Cestování

Tour Maui, aneb Havaj autem

single-image

Cestování po Havaji sahá staletí zpět. Havajský ostrov Maui láká průzkumníky od doby, kdy tu admirál Jean-François de La Pérouse zakotvil v roce 1786. Je smutné, že většina moderních návštěvníků ostrova tráví čas na plážích Maui, aniž by ostrov více prozkoumávala.

Nicméně, s více než 1877 kilometrů čtverečních, je Maui druhým největším havajským ostrovem s více než 193 kilometry pobřeží, které lze objevovat. Ne všechny silnice jsou snadno sjízdné, ale s trpělivostí a trochou nervů najdete nádherná skrytá místa Maui.

Ačkoli většina vozů zvládne tyto silnice, nejlépe vybavené vozidlo pro Maui je například Jeep. Mějte na paměti, že pokud se něco stane na nejvzdálenějších silnicích od města Kahului, dostanete se do zapeklité situace. Služby mobilních telefonů zde neexistují, není zde žádný signál, a odtahové vozy jsou na Maui drahé. Buďte realističtí ohledně svých řidičských schopností a buďte ohleduplní k ostatním řidičům.

Hlavní letiště na ostrově a většina aut k pronájmu je v Kahului. Ka’anapali a Napili jsou hlavními rekreačními oblastmi na západní straně Maui, zatímco Kihei a Wailea jsou na jihu. Všechny trasy jsou přístupné odkudkoli na ostrově.

Mohlo by se vám líbit