Cestování

Autovýlet na jeden den – Drážďany

single-image

Cestování se v posledních letech stává více a více trendy. Nemusí jít o několikadenní tripy letadlem, ale většina náruživých cestovatelů je rádo i za denní výlet za krásami České Republiky nebo okolních zemí. Náš seriál začíná asi nejnavštěvovanějším zahraničním městem – Drážďany.

Vzhledem k poloze města je hlavním cílem po obyvatele severní části ČR a hlavně Prahy. Z jejího okraje je to pouhá hodinka a půl, čemuž hodně pomohlo další otevření dálnice D8 na Ústí nad Labem. Cesta vede po dálnici, přičemž hlavně ty německé dovolují sešlápnout plyn o něco více. Dálniční známku zatím stále není potřeba řešit a stejně je to tak i u německé ekologické plakety, které pro vjezd do centra Drážďan není potřeba.

Možností parkování je několik. My můžeme doporučit pohodlné parkování v centru v parkovacím domě Centrum Galerie. Za pár euro parkujete přímo u irského obchodu s módou Primark. Pěší cestou do historického centra projdete asi největší nákupní centrum Altmarkt Galerii. Velká část Čechů jezdí do Drážďan za nákupy nebo vánočními trhy. Oboje můžeme směle doporučit. Pokud budete chtít vidět i hlavní pamětihodnosti, dáme vám pár tipů.

Celá oblast kolem Drážďan byla vyhlášena produkcí kvalitního porcelánu centrem v nedaleké Míšni. Jeho velkou sbírku můžete spatřit ve známém Zwingeru, prostorný výstavní areál s krásnou zahradou. V přilehlé galerijní budově zvané Semperbau si můžete prohlédnout světově proslulou Obrazárnu Starých mistrů. Celé drážďanské staré město bylo během druhé světové války vybombardováno a spáleno. Připomíná to kostel Frauenkirche, který je nejznámější dominantou města. Po náletech během druhé světové války v únoru 1945 byl kostel zničen a jeho trosky ponechány jako připomínka hrůz války. Po znovusjednocení Německa se přistoupilo k rekonstrukci kostela, která byla dokončena slavnostním znovuvysvěcením v roce 2005.

Drážďany jsou skvělým tipem pro jednodenní výlet pro páry i celou rodinu. Šťastnou cestu.

Mohlo by se vám líbit