Cestování

Tak trochu jiná dovolená – obytňák

single-image

Před pár lety nám naši rodinní přátelé vyprávěli své zážitky z výletu obytným vozem po Evropě až nás nakonec zlákali k novému zážitku – půjčíme si obytňák a vyrazíme společně do našeho oblíbeného Chorvatska.

Auto jsme měli rezervované v Brně, takže to znamenalo zabalit vše do osobního vozu a v Brně přeložit do připraveného obytného. Byl to Fiat, asi teprve druhou sezonu v provozu. Uvnitř nás upoutal vychytaný interiér, kde všechno mělo své místečko a každý kout byl perfektně využitý. Kuchyňka, sprchový kout, WC, místa na spaní, všechno bylo velice komfortní a příjemné.

Naložili jsme i jízdní kola do prostorné garáže a vyrazili. Cesta trvala tedy déle, než na co jsme byli zvyklí z každoročního cestování za mořem osobním vozem. Přece jen obytňák nemůže jet tak rychle. Ale jinak cestování pohodlné.

Vybrali jsme camp u Umagu s perfektním novým zázemím, „zabydleli se“ a užívali jsme super dovolenou. Nakonec jsme i přes plány objet více kempů zakotvili pouze v tom prvním. Byli jsme tam naprosto spokojení.

Cestování obytňákem byla dobrá zkušenost, ale doporučil bych cestovat maximálně 2 dospělí a 2 děti, aby jste měli všichni dostatek prostoru. Také raději využiji tuto možnost v létě, v zimě je pro mě představa dovolené na horách v obytňáku docela zvláštní… to dávám přednost jiným způsobům cestování a ubytování.

I když i v létě můžete mít zážitky extrémní… nás třeba na zpáteční cestě zastihla taková bouřka s vichrem, že jsme měli opravdu všichni celkem nahnáno, zda se karavan nepřevrátí.

Mohlo by se vám líbit