Rady a tipy

5 důvodů, proč absolvovat školu smyku

single-image

Dostali jste se někdy s Vaším automobilem do situace, kdy bylo zvládnutí řízení nad Vaše síly? Nebo se chcete této situaci vyvarovat? I kdyby Vám hrozila opravdu neodvratitelná havárie, díky škole smyku a správnému využití toho, co se snaží lektoři svým „žákům“ vštípit, lze alespoň z části některé možné následky eliminovat a zachránit sobě a nebo i někomu dalšímu život.

Proč je tedy dobré školu smyku absolvovat? Zde je pět důvodů.

1. Teoretické i praktické pochopení různých situací
Výcvik se skládá ze dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části proberete s lektorem všechny možné situace, které by Vám mohly komplikovat jízdu automobilem. Díky různým videím uvidíte dané situace i z pohledu pozorovatele a lektor Vám nastíní a vysvětlí, jak a proč se zachovat, aby byla konkrétní situace zvládnutelná. V praktické části se budete učit uplatňovat nabyté vědomosti z teoretické části. Pokud se Vám konkrétní situace nepodaří zvládnout správným způsobem, lektor Vám vše popíše znovu a také reálně předvede. Následně si situaci zkusíte zvládnout znovu.

2. Vyzkoušení si zvládnutí rizikových situací
Zkusíte si brždění na přesnost na různých površích a za různých povětrnostních podmínek, hranici přilnavosti pneumatik Vašeho vozu při jízdě v kruhu na různě klouzavých površích, aquaplanning, projíždění zatáček – také za různých povětrnostních podmínek. Součástí výcviku je i simulace náhlých překážek na vozovce za nepříznivého počasí.

3. Eliminování rizika nehody
Naučíte se správně manévrovat a snížit riziko na minimum. Ať jste začátečník, či pokročilý, práci s plynem, brzdou a volantem posunete na další úroveň. Získáte mnohem větší rozhled a předvídavost.

4. Porozumění a větší důvěra k vlastnímu automobilu
S Vaším automobilem brázdíte silnice již pět let, zatím jste se ale neodvážili vyzkoušet, co všechno zvládne? Na škole smyku si to můžete vyzkoušet. V momentě, kdy se dostanete na hranici přilnavosti jeho pneumatik a situaci zvládnete, Vaše důvěra ve Váš vůz raketově vzroste. Budete vědět, kdy, co a jak udělat, aby Vás poslechlo a také, co nedělat, aby nedošlo k nechtěnému.

5. Možnost odpočtu nasbíraných bodů
Pokud jste se v minulosti dopustili nějakého silničního prohřešku a byly Vám za to přičteny nějaké body, škola smyku je možností, jak tyto body snižovat. Odečítání bodů tímto způsobem však není bez omezení. Školu smyku s odpočtem bodů lze navštívit pouze jednou za kalendářní rok, absolvováním kurzu lze odečíst maximálně tři nasbírané body. Pokud máte nasbíráno více, než deset bodů a nebo byl jeden z Vašich prohřešků šestibodový a více, nelze tímto stylem body odečítat.

Mohlo by se vám líbit