Cestování Technika

Aplikace pro kempování vrací samotu a klid

single-image

V posledních letech se kempování s karavanem a obytnými vozy vrací do popředí zájmu českých turistů a to všech věků. I poslední generace prahnoucí po objevování jihovýchodní Asie, Severní Ameriky a Austrálie se poslední léto hojně vracely ke stylu dovolených svých rodičů. Kouzlo svobody a nezávazné dovolené, spojené s aktuální světovou krizí napovídá, že v letní sezóně bude tento styl dovolené v ČR ještě žádanější než dosud.

Narůstající počet zájemců o tento styl dovolené spolu nese i problémy ve formě přeplněných kempů a vznikající zákazy kempování. To motivovalo bratry Petra a Pavla Nehojlovi, kteří se svým dlouholetým kamarádem Michalem Strnadem vytvořili aplikaci Bezkempu.cz. Funkčností podobná jiné ubytovací aplikace Airbnb, ale s rozdílem, že místo pronajímání bytů a domů se lidé mezi sebou pronajímají pozemky vhodné ke kempování.

„Majitelé karavanů tam můžou přijet třeba na pár nocí a mají jistotu, že je nikdo nebude vyhánět, že tam opravdu můžou stát, a taky vědí, že okolo nich nebude spousta dalších lidí jako v kempech“, vysvětluje Pavel Nohejl.

Službu, která funguje už přes rok, využilo přes několik tisíc uživatelů a registrovaných je desítky pozemků. Několik pozemků je i ze slovenských lokalit. Pozemek si můžete vybrat jak v lese na Šumavě, u krásných třeboňských rybníků, vinohradu nebo v ovocném sadě. „Každý den přidáváme do databáze další pozemky a bylo by jich ještě víc, ale asi polovina z nabídek od majitelů nakonec neprojde, protože například nemají dost kvalitní fotky,“ Nejvíce poptávek je na pozemky u vody a vinic.

Pokud byste uvažovali o pronájmu svého pozemku, bude se vám hodit informace, že současní pronajímatelé si můžou vydělat měsíčně jednotky až desítky tisíc korun. Svůj pozemek zaregistrujete v aplikaci, kam doplníte fotky a možnosti, které pozemek nabízí. Stanovíte si cenu za noc a v případě pronájmu vás už aplikace propojí s konkrétním zájemcem. Provize aplikaci činí dvacet procent z ubytovací částky.

Mohlo by se vám líbit