Cestování

Autem do Vysokých Tater 2

single-image

První díl našeho putování do Vysokých Tater jsme ukončili zastávkou ve skanzenové osadě s názvem Vlkolínec. Po návratu do Ružomberoku vás čeká už pouhá hodina cesty do města pod Tatrami – Popradu.

Cestou budete po levé straně míjet vodní nádrž Liptovskou Maru. Pár kilometrů od dálnice se můžete zastavit ve známé Tatralandii. Obrovský Aquapark ocení převážně rodiny s dětmi. tatralandia.sk

Za Liptovským Mikulášem už můžete přímo z dálnice sledovat krásné štíty Vysokých Tater. Odbočení ze slovenské D1 směrem na tatry je několik. Rozhodující je, kam do Tater se chystáte. Nejčastěji navštěvované jsou Štrbské a Popradské pleso. V tomto případě odbočuje na městečko Štrba. Pokračujete směrem do pohoří přes Tatranskou Štrbu, po krásné klikaté silničce až do Štrbského plesa. Zde můžete využít velké centrální parkoviště, jako výchozí bod pro tatranskou turistiku. Oblíbenou je ta do Popradského plesa. Zvolit můžete tu lehčí, pár kilometrů po asfaltu nebo tu obtížnější červenou variantu.

Podél Tater vede silnice č. 537 s krásnými výhledy, která vás dostane do všech dalších turistických míst – Starého Smokovce, Hrebienoku nebo až do Tatranské Lomnice, kde můžete pomocí lanovky zdolat Lomnický Štít. To se poslední dobou stalo hodně trendy, a proto doporučujeme lístky na lanovku koupit předem na gopass.sk.

Mohlo by se vám líbit