Zajímavosti

Nová tvář automobilky KIA

single-image

Ať už minulý rok označíme jakkoli, tak ten letošní sebou přináší v automobilovém světě řadu novinek. Jednou z nich je opět další změna loga společnosti, a to jihokorejské automobilky Kia. Kromě loga, přišla Kia i s novým sloganem. Ovšem co se týče nového směřování značky, to si ještě asi chvíli počkáme.

První zmínky o tom, že se něco chystá, se začalo mluvit už od konce roku 2019, kdy na veřejnost unikly první střípky. Nejprve nová grafika, a potom ještě nové logo na volantu. Potvrzení samotné automobilky jsme se však dočkali až v říjnu minulého roku. V tu dobu nám totiž byla slibována řada novinek.

„Automobilový průmysl v současnosti prochází rychlou proměnou, Kia se aktivně profiluje a těmto změnám přizpůsobuje. Naše nové logo představuje touhu inspirovat zákazníky společně s tím, jak se vyvíjejí jejich potřeby mobility; a také má inspirovat naše zaměstnance ke zvládání překážek, které v rychle se měnícím odvětví musíme překonávat“, uvedl Ho Sung Song, prezident a CEO společnosti Kia.

Co se týče loga samotného, má připomínat ručně psaný podpis. Vysvětlení automobilky v tiskové zprávě je následovné: „Rytmická a nepřerušovaná křivka loga vyjadřuje odhodlání značky Kia zprostředkovat okamžiky inspirace, zatímco symetrie loga znázorňuje důvěryhodnost. Stoupající partie loga představují rostoucí ambice značky Kia, a co je důležitější, její nabídku zákazníkům.“

Jak už padlo na začátku, tak kromě loga, přichází i nový slogan: „Movement that inspires“ (Pohyb, který inspiruje, pozn. překlad./redakce). Další porobnosti o nové strategii, filozofii a cílech značky, je prozatím ještě neznámé a budeme si na něj muset také chvíli počkat.

Závěrem se ještě vraťme k samotnému představení loga. Tato událost je zajímavá ještě i tím, že se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Kia k představení svého loga totiž použila ohňostroj. Ovšem ne jen tak obyčejný. Šlo o využití pyrotechniky s 303 drony, díky čemu se rozzářilo nebe nad celým nebem jihokorejského města Inčchon. Zápis do knihy rekordů se tedy zasloužila právě za nejvyšší počet bezpilotních letounů (UAV), které spouštěly ohňostroj v jednom okamžiku.

Mohlo by se vám líbit