Cestování Zajímavosti

Lepší bydlení než doma?

single-image

Definici luxusu najdeme asi ve všech segmentech a výjimkou to není ani ve třídě obytných aut, jak nám dokazuje model Marco Polo od německé automobilky Mercedes-Benz.

S vybíráním kempů může být vždy potíž. Tak abyste našli klidné místo, kde vás nebudou budit opilí sousedé, nebo se nebudete štítit jít na záchod či do sprchy. A proto je tu nový model od značky Mercedes, který vám zajistí vlastní zázemí a ještě k tomu v luxusu. Pokud si tedy pořídíte model Marco Polo. Tato značka nabízí patřičnou úroveň, jako jsou například kožené čalouněné sedačky, vkusné dřevěné dekory z pravého dřeva, a dokonce i podlaha obytného prostoru z teakového dřeva.

Ale kromě toho všeho luxusu a kvalitních materiálů, je toto auto skutečně velice praktické. K dispozici je sezení pro čtyři s posuvným a sklápěcím stolkem. Sklopné dvojlůžko dole a další ve výklopném stanu nahoře na střeše. Dále tento model má plynový dvojvařič, chladící box a dřez s tekoucí vodou s objem nádrže na 38l vody, kterou lze využít i na venkovní sprchu. Je tam také spoustu zásuvek, boxů a dalších odkládacích míst. O tepelný komfort se stará přídavné topení, které je ale za příplatek. Integrovaný audiosystém Jehnert se postará o zábavu, stačí k němu připojit Bluetooth vašeho chytrého telefonu a vše se navíc rozsvítí pomocí LED osvětlení. Na nedostatek pohodlí si opravdu stěžovat nejde.

Stěžovat si nejde ani při jízdě. Třída V je totiž nejkomfortnější dodávkou značky a provedení Marco Polo z toho silně těží. Řízení navíc podporuje plno jízdních asistentů jako je například nouzové brždění, adaptivní tempomat, monitorování mrtvých úhlů a spousta dalších. Tento model je nejvýkonnější varianta čtyřválcového turbo dieselu a devítistupňový automat řadí velice hladce.

Další pozoruhodností je, že nikde nic nerachtá ani nevrže jak bývá u vozů podobného charakteru zvykem. Obytná nástavba je sestavena velmi precizně, což je znát při manipulaci se sedačkami, stanem nebo boxy. Samozřejmě se tu najde i pár drobných chyb, například vnitřní ovládání je jen ze strany řidiče, nebo že se vám z interiéru bude těžko dostávat k zavazadlům. Ale to jsou jen drobnosti. Největším problém je tedy nejspíš jeho cena. Marco Polo s pár nezbytnými příplatky se snadno dostane na cenu okolo dvou milionu korun.

Ano, v této cenové relaci můžete pořídit obytná auta větší nebo s větší výbavou, ale žádné z nich nebude v takovém luxusu, jako zrovna model Marco Polo od značky Mercedes, se kterým je jízda opravdový jízdní zážitek a užijete si tak dovolenou na maximum.

Mohlo by se vám líbit