Rady a tipy

Jak připravit auto na prodej

single-image

Základem je generální úklid
Na prvním dojmu záleží a je třeba se na něj řádně připravit. Mytí auta před prodejem je samozřejmostí, ale co všechno ještě udělat? Důkladné ruční umytí a vyčištění automobilu udělá dobrý první dojem a vy získáte u kupujícího plusové body. Úklid interiéru i exteriéru můžete nechat na profesionály, nebo to vzít do vlastních rukou. Vyčistěte celou karoserii, podběhy, kufr, sedačky, koberečky a nezapomeňte na pořádek pod kapotou.

Zvyšte hodnotu opravami
Opravy před prodejem jsou sporné téma. Rozhodně opravte vše, co souvisí s chodem motoru, startováním a jízdními vlastnostmi. Kupující nesmí zapochybovat, jestli jste náhodou něco nepodcenili. Nikdo nechce s nově koupeným autem skončit ihned po odjezdu od prodejce u mechanika. Vyplatí se investovat i do drobných poruch (například vzpěry pátých dveří atd.). Pokud se vám nebude chtít do oprav, poraďte se se svým mechanikem, co by se mohlo opravit.

Doložte správnou dokumentaci
Detailní popis technického stavu vozidla by měl být součástí smlouvy, protože jako prodávající máte zodpovědnost za skryté závady v době prodeje. Do popisu inzerátu napište stav vozidla (například: závady na motoru, převodovce, koroze, různé opravy). Stačí stručně, věcně, ale nic nezatajovat! Dalším důležitým bodem správné dokumentace je nájezd auta a jeho historie. Neprodávejte stočené kilometry. Naopak si dejte práci se servisní knížkou, doložte faktury za opravy i protokoly od STK nebo emisních kontrol.

Zajděte si na servisní prohlídku
Servisní prohlídka před samotným prodejem je velice důležitá. Zjistíte tak vše potřebné, odhalíte případné vady a novému majiteli předáte bezpečné auto s čistým svědomím, že mu bude auto sloužit. Např. v Autocentru DAVO CAR vám zkušení mechanici zkontrolují vybrané i nejpoužívanější části vozidla a provedou kompletní bezpečnostní kontrolu. Zjistí přesný stav vašeho vozidla, případné závady, které se musí opravit. Prohlédnou se důležité části vozu. Pokud se najde závada, rádi vám připraví nabídku na její odstranění. Zároveň se postarají o řádný zápis do servisní knížky a vy tak získáte reálný přehled o stavu vašeho auta.

Mohlo by se vám líbit