Rady a tipy

Jak připravit vůz na podzim

single-image

Pomalu se loučíme s létem a dny se krátí a chladnou. Ideální příležitost se s Vámi podělit o pár rad, jak se postarat o vůz před chladným obdobím. Těchto pár jednoduchých úkonů vozu pomůže lépe zvládnout podzimní plýskanice.

Stav pneumatik
Hlavní rozdíly mezi letními a zimními pneumatikami je samozřejmě hloubka dezénu, kvalita gumové směsi a jejich struktura. Zimní pneumatiky jsou navrženy pro sněhové podmínky a tomu odpovídá hloubka dezénu a jejich struktura, které umožňuje hladký průchod sněhu. Zimní pneumatiky mají tisíce malých drážek a jejich účelem je rozptýlit vodu a zabránit aquaplaningu a zaručit mnohem lepší přilnavost na silnici. Díky tomu je reakce vašich brzd mnohem rychlejší.

Světla
Další aspekt ovlivňující kvalitu vaší jízdy na podzim a v zimě jsou světla. Kratší dny a mnohem více jízd za obtížnějších světelných podmínek a snížené viditelnosti. Zkontrolujte všechny žárovky, brzdová světla a mlhovky!

Bzdy
Často prší nebo padá sníh a brzdění je obtížnější. Kontrolu brzd ideálně nechte na Vašem prověřeném servisu. Budete mít jistotu kvalitních destiček a kotoučů.

Stěrače
Často velmi podceňované stěrače. Podzim znamená déšť a někdy opravdu hodně deště. Mokré silnice a často i bahno na vedlejších cestách. Prasklá skla nebo opotřebované gumičky stěračů výrazně zhoršují vaši viditelnost, která už je oslabena venkovním počasím.

Funkce klimatizace
Může to vypadat jako tip na léto, ale váš klimatizační systém je stejně důležitý i v tomto ročním období. Zajistěte, aby se vaše auto uvnitř nezamlžovalo, protože to může omezit výhled všude kolem, zejména v deštivých dnech.

Mohlo by se vám líbit