Zajímavosti

Jaká auta vlastní Leonardo DiCaprio?

single-image

Americký oscarový herec Leonardo DiCaprio nashromáždil po úspěchu svých filmů nepřeberné množství milionů dolarů. Jakožto automobilový znalec a milovník je utrácí za nové kousky do své garáže.

Leonardo DiCaprio je také vášnivým fanouškem motoristického sportu. DiCaprio má navzdory své vášni pro automobily pokornou kolekci automobilů šetrných k životnímu prostředí. Vlastní luxusní Teslu v hodnotě 100 000 dolarů a také například prémiový Fisker. Herec ho koupil v roce 2012. Fisker Karma Hybrid, luxusní „zelený“ sportovní sedan, za prémiovou řadu zaplatil přibližně 110 000 $ – upgrade od Priusu. Na střeše má solární panely, které dobíjejí lithium-iontovou baterii automobilu, a ve svých interiérech nepoužívá žádné živočišné produkty, místo toho se rozhodla pro regenerované dřevo a přírodní látky. To však neznamená, že vůz není výkonný. Má působivou maximální rychlost 201 kilometrů za hodinu.

DiCaprio se později stal ambassadorem společnosti Fisker Automobiles a společnost v tiskové zprávě uvedla: „DiCaprio bude úzce spolupracovat s marketingovými a propagačními iniciativami, aby upozornil na udržitelnost a problémy životního prostředí po celém světě. Fisker zase podpoří práci Nadace Leonarda DiCapria.“ Bohužel v následujících letech společnost zkrachovala.

Jedním z prvních vozů, které si DiCaprio koupil, byla Toyota Prius, která ho podle jeho slov přitahovala kvůli nízkému dopadu na životní prostředí. O autě řekl: „Vlastním Toyotu Prius; je to krok správným směrem. Máme technologii, díky níž může být každý vůz vyráběný v Americe stejně čistý, levný a efektivní.“

Také vlastní další hybrid, Lexus RX Hybrid, o kterém v roce 2012 řekl v Top Gearu: „Mám samozřejmě svůj Fisker a mám také hybrid Lexus, ale nevlastním nic jiného.” Od té doby se jeho sbírka samozřejmě rozrostla.

Dále vlastní bílé XC90 T8 Hybrid Volvo SUV. Byl v něm viděn v různých lokalitách L.A. Vůz stále přichází s vysokou cenou kolem 70 000 dolarů. DiCapriově sbírce také neunikne rychlost.
Vlastní Porsche Cayenne, což je sportovní SUV, které se prodává za přibližně 74 000 dolarů.

Snad nejpřitažlivější z kolekce DiCapria je jeho Tesla Roadster, který se prodává za přibližně 200 000 dolarů. Tento plně elektrický sportovní vůz jako první používal lithium-iontové bateriové
články a v době, kdy ho Leonardo koupil byl nejrychlejším elektromobilem.

Po koupi byl DiCaprio pozván Elonem Muskem k práci na kolaboračním videoprojektu zaměřeném na dopady změny klimatu.

Mohlo by se vám líbit