Elektromobily Zajímavosti

Znáte tyto fakta o Tesle?

single-image

Vznik firmy
Založil Teslu Elon Musk? Jak tušíte nezaložil. Firma Tesla Motors byla založena 1.července 2003 v Palo Alto v Kalifornii americkými inženýry a podnikateli Martinem Eberhardem a Marcem Tarpenningem. Známý Elon Musk se krátce po založení připojil.

Výroba
Od roku 2010 je jejím hlavním závodem továrna bývalého GM Fremont v Kalifornii, která zaměstnává více než 10 000 lidí, kteří sestavují modely S, model X, model 3 a model Y. Baterie jsou vyráběny v obrovském komplexu známém jako „Gigafactory“ v Nevadě. Baterie a hnací jednotky modelu 3 / Y jsou vlakem odesílány z Gigafactory do Fremontu. 60 procent součástek společnosti Tesla pochází z USA a společnost Tesla si většinu vyrábí sama.

Nejrychlejší vůz
Nejrychlejším vozem Tesly je nyní jeho nejstarší: Model S. Špičkový výkon modelu S zaručuje neuvěřitelnou akceleraci.

Nejlepší okamžik
Tesla v posledních letech zažila obrovský růst.. Nejlepší moment pro Teslu bylo odhalení Modelu 3 ve Fremontu 31. března 2016. Během prvních 24 hodin bylo přijato 180 000 objednávek. Po dvou dnech se tento počet zvýšil na 273 000 objednávek a seznam stále stoupal, v květnu 2016 kolem 373 000.

Nejhorší okamžik
Pro samotnou Teslu byla její nejtemnější hodinou pravděpodobně ta, co Musk nazval „produkční peklo“ po masivní reakci na model 3. Tesla velmi špatně odhadla rychlost zvýšení vlastní výroby.. V zoufalství byl mimo továrnu postaven stan, aby došlo k prodloužení výrobní linky.

Mohlo by se vám líbit