Historie

Ken Block – legendární Gymkhana je tady, ale s hořkým dojetím

single-image

Necelý rok po své smrti se Ken Block symbolicky rozloučil se svými fanoušky posledním dílem ikonické Gymkhany. Jde o epizodu, kterou natočil krátce před osudnou nehodnou na sněžném skútru.

Tenhle sympaťák, talentovaný závodník rallye, dobrodruh, šikovný podnikatel, milující táta a především skvělý šoumen a parádní řidič se totiž na konci loňského roku vydal do mexického hlavního města Ciudad de México, kde před kamerami předvedl svoje šoférské umění.

Ve své poslední elektrické Gymkhaně se Ken Block prohání ulicemi Ciudad de México, ale i emblematickými místy, jako je tamní letiště. I přes zábavu, kterou Gymkhana tradičně nabízí, nám zůstává hořká pachuť v ústech, když si uvědomíme, že je to poslední rozloučení s tímto ikonickým šoumenem za volantem.

Epizoda přináší klasický děj, kterým jsou rychlé jízdy s množstvím smyků a přesnou kontrolou vozu, ale tentokrát doplněné o zvláštní zvuky elektrického Audi, které Block ovládá. I přes svou důstojnost je toto představení plné emocí.

Ken Block nás opustil 2. ledna 2023, jen několik týdnů po natáčení Electrikhany TWO, po tragické nehodě na sněžném skútru. Bylo mu pouhých 55 let.

Za svůj život Ken Block nejenom závodil, ale také byl jedním ze spoluzakladatelů DC Shoes a později se zaměřil na podnikání v automobilovém průmyslu s Hoonigan Industries. Jeho přínos motorsportu a kultuře automobilismu nelze podceňovat.

Ken Block, muž, který zanechal svůj nezaměnitelný otisk v motorsportu a zábavním průmyslu, zemřel předčasně, ale jeho odkaz zůstává natrvalo živý v srdcích jeho fanoušků po celém světě.

Mohlo by se vám líbit