Rady a tipy Zajímavosti

Pět důvodů, proč navštívit autokino

single-image

Letošní koronavirová krize nám přidělává spoustu vrásek na čele. Mezi všemi negativy lze však najít i pár pozitiv. Letošní rok například zažívají obrovský rozkvět již dlouho opomíjená autokina.

Známe je především z amerických filmů, i u nás však kdysi měla na kulturním trhu své místo. Autokina navštěvovala svého času (u nás především počátek 90. let) velká spousta lidí. Atmosféra autokin je nenapodobitelná. I přes to však začala zanikat (především z důvodu otevírání multikin). Ještě minulý rok bychom u nás jen stěží takové místo hledali, nyní se tento „americký sen“ začíná stávat skutečností.

Zde je pět důvodů, proč autokino navštívit.

  1. Vstupné se platí za vůz, nikoliv za osobu
    V klasickém kině se platí za obsazená sedadla, v tomto případě se však platí pouze za obsazený parkovací plac. Ceny se obvykle pohybují od 100 do 400 Kč za vůz. Nikdo již dále neřeší, zda sedíte v automobilu sám a nebo máte s sebou ještě další čtyři kamarády.
  2. Bezpečnost
    Nacházíte se v uzavřeném prostoru buďto sami nebo se svými nejbližšími, tudíž se nemusíte bát přenosu jakéhokoliv neduhu. Ostatní automobily by od vás měly být na dva metry vzdáleny.
  3. Atmosféra
    Romantika s partnerem nebo partnerkou, nebo si vyberete husí kůži nahánějící akční thriller za přítomnosti Vašich nejlepších přátel? Prostor autokina ve vás zanechá zážitek, ať jdete na jakýkoliv film. Určitě si budete sedíc v automobilu připadat jako filmová hvězda amerických pláten.
  4. Dostupnost
    Nejen, že se autokina nachází v každém větším městě. Projekce probíhají dokonce za každého počasí – což také velmi dopřává atmosféře.
  5. Přizpůsobivost
    Sedačky si nastavíte podle sebe, hlasitost zvuku taky a jídlo Vám také mohou přinést až k okénku. A to obvykle stačí poslat jen jednu smsku. Vše si zkrátka přizpůsobíte podle svých potřeb. Vyjma obrazu. Na místo se vyplatí přijet včas.

Mohlo by se vám líbit