Rady a tipy

Mlžení oken

single-image

Pro řidiče nastává nejtěžší období z celé motoristické sezóny. Přezutím pneumatiky řidičovi starosti nekončí.

Mnoho z nás se v během podzimu a zimy setkává s mlžením oken svého automobilu. Špatný výhled z vozu není jen nepříjemný, ale také velice nebezpečný. Pojďme se tedy společně podívat na několik rad, které nám pomohou s mlžením oken.

Čistota klimatizace
Základem prevence proti mlžení oken je čistota klimatizace. Kromě pravidelné výměny kabinového filtru je dobré prohlédnout prostor nasávání vzduchu, najdeme ho pod kapotou v okolí stěračů. Často může být zanesený spadaným listím.

Klimatizace i v zimě
Mnoho řidičů si myslí, že klimatizace lze použít jenom v létě. Opak je pravdou. Pomocí klimatizace se dá interiér vozidla velice rychle odmlžit. Nebojte se jí zapnout i v zimě.

Sucho v interiéru
Je nutné udržovat v kabině vozidla sucho, to docílíme řádným oklepáním nohou od sněhu. Rozhodně nenecháváme v autě mokré věci, jako je například deštník, boty apod.

Pomůcky proti mlžení
Na trhu se vyskytuje několik pomůcek, které jsou určeny proti mlžení oken v automobilu. Jde o polštářky, které pohlcují vlhko, většinou se dají zavěsit za opěradlo, nebo madlo u dveří. Pro ty co chtějí ušetřit je tu tajný tip: do ponožky nasypte Kočkolit a umístěte jí pod sedadlo, poslouží stejně jako speciální polštářek, bude pohlcovat vlhkost.

Autokosmetika
Poslední radou je použití autokosmetiky, která se nanáší přímo na skla automobilu. Výrobků je na trhu nepřeberné množství a záleží jen na Vás kolik peněz chcete v boji s mlžením oken utratit. Přípravky se velice jednoduše používají, stačí nanést na sklo a rozleštit. Není v tom žádná věda

Mohlo by se vám líbit